Dit livs tale

OM

Sophie Dam

Dit livs tale startede faktisk med, at jeg blev ringet op en fredag eftermiddag af en brudgom. Han havde hørt, at jeg var tekstforfatter.

I uger havde han ligget søvnløs, fordi han vidste, at dagen ville oprinde. Dagen, hvor han skulle slå på glasset, rejse sig, og helst imponere sin nye kone og familien og alle deres venner med sin tale. Og nu var det dagen før dagen og han havde… ingenting. Eller.. Han havde nogle gnidrede ord på en krøllet blok. Og han havde helt mistet gejsten. Det var bare for svært at få ordene sat sammen, som han gerne ville.

Selv var jeg lige kommet ud af et møde og var på vej ind i min bil.

”Allright, sagde jeg”, og så gik jeg i gang. Jeg fandt en kuglepen og kradsede noter ned på bagsiden af mine mødeslides. Lettere kaotisk. Ret improviseret. Temmelig håndholdt. Men jeg interviewede ham og trak alt det ud af ham, som han gerne ville sige. Det tog måske 15-20 minutter.

Så kørte jeg direkte hjem, skrev talen og ringede ham op. Han var nu kørende på motorvejen, så han måtte holde ind i nødsporet. Jeg holdt talen for ham, og der var helt, HELT stille i den anden ende.

“Du har skrevet mit livs tale”

Indtil jeg hørte et snøft. Og så lød det på klingende jysk:

”Det er simpelthen spot on, det der. Jeg er BLÆST bagover! Du har sagt LIGE det, som jeg gerne ville sige. Sophie, du har skrevet mit livs tale. Ajjj, jeg er så lettet, så jeg ku’ tude…”

Næ, TAK til ham, for det var SÅ FED en oplevelse for mig! Tænk, at kunne hjælpe et dejligt menneske med at få sagt det, han rigtig gerne ville, men simpelthen ikke selv kunne finde ordene for.

Jeg har været taleskriver siden jeg var 8 år gammel

Vi har forskellige talenter og interesser, og jeg har i realiteten været taleskriver, siden jeg skrev min første tale som 8-årig. Her advarede jeg i en nytårstale de voksne om ”ikke at drikke for meget sjampanje”.

At skrive festtaler er noget af det bedste, jeg ved. Jeg elsker udfordringen ved at få puslespillet af ord, anekdoter, familiehistorier, følelser, intentioner og gode ønsker til at gå op og blive til en god, personlig tale med noget på hjerte.

Sophie Dam Dit livs tale Om mig
Kontakt mig:
adresse:

Sophie Dam 
Dit livs tale
– en del af EngageCPH
Fuglagervej 23
2720 Vanløse

Denne side, inklusive alle undersider, ejes og drives af Engage CPH/Dit livs tale.

Al indhold, dvs. tekst, billeder og video er beskyttet af loven om ophavsret. Overtrædelser af ophavsretten vil blive forfulgt hos domstolene. Det er ikke tilladt at “låne” eller kopiere hele eller dele af teksten uden forudgående skriftlig tilladelse. 

Hvis du citerer fra siden, skal du lave et link til siden, hvilket er et lovmæssigt krav i forhold til god citatskik.